Hej, mit navn er Lars og jeg hedder Kristensen til efternavn og har for øvrigt også mellemnavnet Johannes. Jeg kom til verden den 11. nov. 1953, kl. 11.15 på Martinsvej på Frederiksberg i København, med udsigt over Sankt Jørgens Sø. Boede en kort overgang (2 måneder) i Havnegade 13, der hvor Nationalbanken nu ligger.

Født af jomfru Mar… øhh nej, af min mor Grethe Marie og min far hed Johannes, Nej, han var ikke Johannes døberen, selv om nogle af deres venner kaldte ham det, fordi han døbte dem i øl. De er begge døde og er stedt til hvile på Kerteminde kirkegård, side om side i hver deres urne.

Jeg har hele min barndom og ungdom boet i Brøndbyøster vest for København, sammen med mine to ældre brødre, Tom (*1950) og Per (*1946), i et spændende socialt boligbyggeri, hvor legepladsmulighederne ligger midt mellem boligblokkene. Vi  boede både i blok 4 og 10 (Bredager 47, 2. tv og senere i Gillesager 100) Alle tiders sted for børn at vokse op, hvis ikke det lige er i Den Selvforsynende Landsby det hele foregår.

Efter en treårig sviptur til Nørre Åby på Vestfyn mellem 1976 og 1979, kom jeg til Farum, nord for København, hvor jeg boede 13 år i Farum Midtpunkt (”Rustenborg”) og fik daværende borgmester Peter Brixtofte og socialudvalget til at gå ind for at give fem førtidspensionister et stykke jord på 1000 m2 hver, i et villakvarter. Dette stod på et par år og så var det overstået, da jeg fik lidt mere lyst til jord end blot de 1000 m2.

Jeg flyttede fra Farum og tog herefter på et par højskoler Båring Højskole og Farsø Højskole, som nu er efterskole, hvor jeg med den sidste kom på en rejse til henholdsvis Marokko, hvor vi 17 mand høj kørte rundt i en ombygget lastbil, med et sigøjnerskur på ladet samt en tur ned til de rigtige afrikanske lande, med sorte og mørkebrune mennesker. Vi fløj fra Paris og til Burkina Faso og kørte derefter ned til Ghana i en lejede 2 pickup'er med chaufører. Farsø Højskole var endvidere en højskole der havde 23 td. økologisk landbrugsbedrift ved siden af.

Inden jeg sluttede opholdet på Farsø Højskole købte jeg mig et nedlagt landbrug på 1,5 td. land og oplevede jord på nært hold. Jeg blev kæreste med en kvinde der ikke brød sig om at bo lige i det hus, der hørte til jorden, hvorfor jeg solgte hele baduljen og flyttede op til hende syd for Aalborg. Her boede jeg i tre år til 1998, hvor vi gik fra hinanden og jeg tog igen på højskoler.

Jeg startede på Sdr. Felding Højskole (som nu er lukket), som Sten Møller (ham med halmhuset i DR) i sin tid var med til at opstarte. Mens jeg gik på Sdr. Felding Højskole fik jeg kendskab til Sten Møllers huse, der ligger vest for byen. Endvidere stødte jeg på Klodshanskaravanen (som i dag er opløst og derfor ikke længere eksisterer), som er en gruppe mennesker, der i sommerferien går på en 14 dages vandre-/cykel-/ridetur, et eller andet sted i landet og ser på økologiske og andre bæredygtige foretagsomheder. Efter opholdet her kom jeg på Silkeborg Højskole, hvor jeg havde økologi som sidefag og kom lidt tættere på den økologiske tanke.

Efter Silkeborg Højskole tog jeg på Odder Højskole, hvorefter jeg flyttede til et bestyret bofællesskab for fortrinsvis unge mennesker, 3 km øst for Odder, hvor jeg første gang stødte på Den Selvforsynende Landsby i en annonce i Information. Efter at jeg i over et år havde været rundt i Jylland og set på huse, med jord til, opgav jeg at købe hus og vendte tilbage til Den Selvforsynende Landsby – projekt.

Jeg kom med til et møde i sep. 2003 og blev taget vel imod og har siden været med til at få det hele til at fungere som det nu gør på godt og meget mere godt.
I dag har jeg et mangekantet hus, med krybekælder og dynamisk isolering (det har ikke noget med dynamit at gøre, men det er helt sikker lige så springfarligt for de traditionelle isoleringsfirmaer). Som nu har stået i over 10 år.